Uzaktan Eğitim Derslerin Ara Sinavlari

10/10/2019 10:21:35 - 10/10/2019 10:21:35 - 23250 Okunma

2019-2020 güz döneminde uzaktan eğitim ile yürütülen derslerin ara sınavları Uzaktan Eğitim Öğrenme Portalı üzerinden çevrim içi olarak yapılacaktır. Öğrencilerimiz ilgili derslerin ara sınavlarına 04-10 Kasım 2019 tarihleri arasında istedikleri saat ve mekanda girebileceklerdir. Uzaktan Eğitim Öğrenme Portalına erişemeyen öğrencilerimizin mutlaka uzem@klu.edu.tr  adresine sorunlarını bildirmeleri gerekmektedir.

• Sadece uzaktan öğretim yoluyla verilen derslerin ara sınavları çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
  • Bazı programlarda yüz yüze verilmesi kararlaştırılan uzaktan öğretim derslerinin ara sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir.
  • Arasınalar KLUZEM öğrenme portalı olan ALMS (https://alms.klu.edu.tr/) üzerinden gerçekleştirilecektir.
  • Her bir dersin sınavı ayrı ayrı olarak gerçekleştirilecektir.
  • Sınav çevrimiçi asenkron olarak gerçekleştirilecektir. Yani ara sınav haftası içerisinde herhangi bir zaman sınav oturumu başlatılabilir. Ancak ara sınav haftası bitiminde bütün derslerin sınavlarının tamamlanmış olması gerekmektedir.
  • Her öğrenciye 1 ders için 2 adet sınav oturumu hakkı tanınacaktır. İki sınav hakkını kullanan öğrencinin yüksek olan notu geçerli sayılacaktır. Her bir dersten bu 2 sınav hakkı haricinde başka oturum olmayacaktır.
  • Sınav oturumları için verilen süre derse göre değişkenlik gösterebilir. Oturum öncesi bilgilendirme yönergesinde sınav oturumu hakkında bilgilendirme yapılacaktır.
  • Sınav oturumlarına başlangıç ve bitiş saatleri arasında istenilen zamanda ve mekânda girilebilecektir.
  • KLUZEM ’in veya diğer birimlerin sınav oturumları için bilgisayar ve internet erişimi tahsis etme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
  • Öğrencilerimizin sınav oturumu sırasında sorun yaşamamaları için bilgisayar donanımlarını ve internet bağlantılarını önceden kontrol etmeleri gerekmektedir. Sınav için verilen 2 giriş hakkı olası yaşanabilecek problemleri göz önüne alarak dikkatlice kullanılmalıdır.
  • Sınav oturumlarına mobil cihazlardan girilebilir ancak sınav oturumu ve konforu açısından kişisel bilgisayarlar tercih edilmelidir.
  • Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecektir. Bu sebeple cevaplanmamış soru bırakmamanız tavsiye edilmektedir. Doğru olduğu düşünülen cevap şıkkı işaretlenmelidir.
  • Sınav bitiminde mutlaka “Sınavı Bitir” butonuna tıklanmalıdır.  Aksi takdirde sınav süre bitiminde bitmiş sayılacaktır.
  • Herhangi bir sebeple sınav ekranının kapanması durumunda, sınav süresi içerisinde tekrar oturuma girilebilir. Ancak sınavdan ayrı kalınan süreler sınav süresine dâhil olacağından, bu gibi kötü senaryoların yaşanmaması için internet bağlantısı güçlü olan bir mekânda oturuma girilmesi tavsiye edilir.
  • Ara sınavdan alınan puan genel ortalamaya %20 oranında etki etmektedir.
  • Sınavlarda yaşanan problemler ile ilgili sınav tarihleri içerisinde uzem@klu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
uzaktan eğitim derslerin ara sınavları