06/09/2024 16:06:01 - 06/09/2024 16:06:01 - 381 Okunma

2024-2025 Güz dönemi yatay geçiş başvuru sonuçları için tıklayınız.

Kesin Kayıtlar 09-13 Eylül 2024 arası, Yedek Kayıtlar 19-20 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar aşağıdaki belgeleri eksiksiz olarak başvurdukları akademik birime kesin kayıtta teslim edeceklerdir.

 Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)

 Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri.

 Öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

 Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.

 İkinci öğretim programlarından birinci öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %10’a girdiklerine dair belge.

 Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.

 Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi.

 Nüfus cüzdanı ön yüzü fotokopisi.

 Adayın daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge.

 Kayıt donduran öğrenciler için kayıt dondurulduğuna ilişkin belge.

 Yurt dışından yapılacak başvurularda transkript (not durum belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçeye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.

yatay geçiş 2024-25 güz