Bilgeliğe Yolculuk...
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Mezuniyet Belgesi (Diploma Veya Geçici Mezuniyet Belgesi) Hk.

07/03/2024 10:58:17 - 07/03/2024 10:58:17 - 447 Okunma

Mezuniyet Belgesi (Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi)

Meslek Yüksekokulumuzdan; 10.11.2023 tarihine kadar mezun olan (Teyit işlemini E-devlet üzerinden mezuniyet belgenizi sorgulayarak da yapabilirsiniz) öğrencilerimizin diplomaları basılmış olup, diplomalarını almak isteyen öğrencilerimiz, Öğrenci İşlerinden aşağıdaki açıklamalara göre diplomalarını (yeni mezun, henüz diploması basılmamış öğrencilerimiz "Geçici Mezuniyet" belgelerini) almaya gelebilir (hafta sonları, resmi tatil günleri hariç, mesai zamanları içinde). 

Mezun Öğrencilerimizin Geçici Mezuniyet Belgelerini veya Diplomalarını alabilmeleri için aşağıdaki evrakları tamamlaması, mezuniyet belgesini almaya geldiklerinde teslim edeceğinden; hazır bulunması gerekir. Mezuniyet Belgenizi almaya şahsen veya noterden tayin ettiğiniz vekiliniz tarafından gelinmesi gerekmektedir. Mezuniyet belgeniz aksi durumda ikinci bir şahısa teslim edilmemekte, kargo veya posta yapılmamaktadır. Belgenizi almaya geldiğinizde aşağıdaki evrakları teslim edip belgenizi alabilirsiniz. 

 

*Not 1 : Teslim etmeniz gereken Öğrenci Kimliğiniz (Öğrenci Kimliği, 2018 ve öncesinde kayıtlı öğrencilerimiz için zorunlu) kayıp ise yerel veya ulusal bir gazeteye ilan vermeniz gerekmektedir. Bu ilanın çıktığı gazetenin tamamını (sadece ilan sayfası değil) öğrenci işlerine diğer evraklarla birlikte teslim edilecektir.

*Not 2: Eğer Geçici Mezuniyet Belgenizi daha önce aldıysanız, hazır olan Önlisans Diplomanızı almak için sadece bu geçici belgeyi öğrenci işlerine teslim etmeniz yeterlidir. Teslim edeceğiniz Geçici Mezuniyet Belgesi bizden aldığınız belge olmalıdır (Aslı). Bu belgenin kayıp/çalıntı durumunda ise ulusal trajlı gazateye ilan vermelisiniz ve bu ilanın çıktığı gazetenin tamamını (sadece ilan sayfası değil) öğrenci işleine bir dilekçeyle birlikte teslim edilecektir.

*Not 3: Noter onaylı vekaletname olmadan öğrenci adına işlem yapılamaz.

*Not 4: Geçici mezuniyet belgesinin aslı veya kayıp ilanının yer aldığı gazete olmadan diploma teslim edilemez.

 

Gerekli Evraklar;

Mezuniyet Başvuru Dilekçesi

İlişik Kesme Belgesi 

Mezuniyet Andı

Beyanname

Nüfus kimliği ve fotokopisi

Öğrenci kimliği

shmyo

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.