Yatay Geçiş Yedek Kayitlari

13/09/2021 12:06:40 - 13/09/2021 12:06:40 - 430 Okunma

Aşağıdaki programlarda asil olan öğrencilerden bazıları yatay geçiş kaydını yaptırmamış olup; yedek olarak kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerden kayıt yaptırmak isteyenler için 13-14 Eylül 2021 tarihleri arasında yatay geçiş yedek kayıtları yapılacaktır.

Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuruları:

*Yaşlı Bakımı

Kurumlararası Not Ortalaması İle Yatay Geçiş Başvuruları:

*Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

*Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yerleşen adaylar kesin kayıt için gerekli olan belgeleri eksiksiz olarak başvurdukları akademik birime kesin kayıtta teslim edeceklerdir.

Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)

Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri. (Web sayfalarından alınacaktır.)

- Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi. (e-devlet)

- Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.

- İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunanöğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %10’a girdiklerine dair belge.

- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.

- Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için)

- Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi. (e-devlet)

- Nüfus cüzdanı (ön yüzü) fotokopisi.

- Adayın daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge.

- Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı olunan programın ÖSYM Kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.

yatay geçiş yedek