Bilgeliğe Yolculuk...
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Yaz Stajı Yapacak Öğrencilerin Dikkatine (Güncellendi)

29/05/2021 11:12:31 - 14/06/2021 11:12:31 - 27770 Okunma

Yaz Stajı Yapacak Öğrencilerin Dikkatine;

 

2020-2021 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILINA İLİŞKİN AÇIKLAMA (SENATO KARARI)

 

Üniversitemizin 22.02.2021 tarih ve 115 Sayılı Senato Toplantısı gereği öğrencilerimizin yaz stajlarını yüz yüze yapması uygun görülmüştür. Yüz yüze yapılması ön görülen yaz stajları ile ilgili aşağıdaki aşamalar doğrultusunda ilerlenmesi planlanmaktadır. Pandeminin seyrine göre yaşanabilecek değişikliklerden haberdar olmak için web sayfamızı sürekli takip etmeyi unutmayınız.

Staj yapılacak kurum/kuruluşlara imzalatılan staj başvuru formlarının 1 Haziran 2021 - 25 Haziran 2021 tarihleri arasında elden, kargoyla veya mail (shmyo@klu.edu.tr) yoluyla Müdürlüğümüze ulaştırılması gerekmektedir. Kargo ve mail yoluyla gönderilecek staj başvuru formlarıyla ilgili yaşanacak aksaklıklardan/gecikmelerden Müdürlüğümüz sorumlu değildir. Bu tarihler dışında gönderilen formlar işleme alınmayacaktır. Pandeminin seyrine göre stajların işleyişi ile ilgili alınacak kararlar web sayfamızdan ilan edilecektir.

 

Belirlenen Staj Tarihleri: 05/07/2021 - 06/08/2021 (20 gün)

                                         05/07/2021 - 06/09/2021 (40 gün)

 

  • Staj yapabileceğiniz kurum/kuruluşların nitelikleri ile ilgili bilgi için tıklayınız. Staj yeri, işleyişi ve prosedürü (yetkili imzaları, staj devam çizelgeleri, staj dosyasının doldurulması vs.) ile ilgili bilgiler için staj yönergesini okuyunuz. Stajların kapsam ve içerikleri ilgili diğer sorularınız için danışman öğretim elemanından bilgi alabilirsiniz. Danışman öğretim elemanlarının iletişim bilgileri için tıklayınız.
  • İşe giriş ve çıkış başvuru formlarının teslimi, staj dosyalarının ulaşıp ulaşmadığına dair bilgiler ve stajlar ile ilgili diğer tüm teknik konularla için (288) 214 38 25 (5103) ve shmyo@klu.edu.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz. (Başvuru formalarının teslim tarihi: 01 Haziran 2021 - 25 Haziran 2021)
  • Uygun görülen kurum/kuruluşlarda staj yapacak öğrencilere staj yaptığı tarihler arasında iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası (Normal prim sigortası değildir!)  Müdürlüğümüz tarafından yapılır. "Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi’nin çıktısını e-devlet üzerinden alabilirsiniz. İşe giriş bildirgeniz 01.07.2021 tarihinde SGK' ya bildirilecek olup, bu tarihten sonra işe giriş bildirgenizi e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Bu tarihten öncesi SGK işe giriş bildirgeniz e-devlet üzerinde görünmeyecektir. (tıklayınız.)
  • Tüm maillerin ortalama cevap süresi iş yoğunluğuna göre 1-3 iş günüdür. Lütfen tekrarlı (flood) şeklinde mail göndermeyiniz. Böyle durumlarda server mail adresinize ban/engel koyabilmekte ve bu sebeple daha sonraki maillerinizin bize ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Ortalama cevap süresini bekleyiniz.
  • Staj dosyaları staj bitiminden sonra 2 hafta içerisinde kargo veya elden Müdürlüğümüze teslim edilmelidir. Mail üzerinden staj dosyası göndermeyiniz!
  • Müdürlüğümüze ulaşan dosyaları staj birimi teslim alır. Daha sonra öğrencinin danışmanı olan ilgili öğretim elemanı tarafından değerlendirilmek üzere dosya staj biriminden alınır. Öncelikle danışman öğretim elemanı tarafından değerlendirilen staj dosyası staj komisyonu tarafından karara bağlanır ve Başarılı (BL) veya Başarısız (BZ) notu danışman öğretim elemanı tarafından OBS’ye işlenir.
  • Staj dosyanızda eksiklik olması veya düzeltme istenmesi durumunda öğrenciye 2 hafta ek süre verilir. Eksik ve düzeltmelerle ilgili danışman öğretim elemanı ile iletişime geçilip bilgi alınması gerekir. Staj dosyalarının eksikliklerinden, dosyaların alım ve tekrar teslim sürecinden öğrenci sorumludur. Adres olarak diğer kişi ve/veya kurumlara gönderilen dosyalardan Müdürlüğümüz sorumlu değildir. Dosyaların gönderileceği adres:

Alıcı: Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu / Staj Birimi

Adres: Turist Mahallesi / Kavaklı / Merkez/ Kırklareli

 

Stajlarla ilgili sorularınızın cevabı için lütfen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesini okuyunuz.

 

  1. Zorunlu Staj Başvuru formu için tıklayınız.
  2. İş yeri Staj Sözleşmesi (Özel kurum/kuruluş ile sözleşme yapılırsa stajyer öğrenciye verilen ücretin belirli kısmı üniversitemiz üzerinden Maliye Bakanlığı tarafından ilgili işletmeye geri ödenir. Eğer öğrenci Kamu kurum/kuruluşlar ile sözleşme yaparsa stajyer öğrenciye verilen ücret kamu kurum/kuruluşun kendisi tarafından Maliye Bakanlığı’ndan talep edilir.)
  3. Senato Kararı, zorunlu Staj ve İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Sigortası İle İlgili Resmi Yazı (Bu yazıyı staj yapacağınız kurum/kuruluşun sizden talep etmesi halinde kullanabilirsiniz.)

Tüm derslerini başarmış ve stajını (40 İş Günü) tamamlamış mezun durumdaki öğrenciler, Yönetim Kurulumuzun toplanma tarihine bağlı olarak 2-3 hafta içerisinde mezun edilir. Mezun edildikten hemen sonra mezuniyet belgenizi e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Müdürlüğümüzden mezuniyet belgesini almak isteyen öğrencilerin yapması gereken hususlar için tıklayınız.

*Diplomalar mezuniyet tarihinizden itibaren 6 ile 12 ay içerisinde basılır.  

duyuru

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.