17/07/2020 14:06:35 - 17/07/2020 14:06:35 - 15266 Okunma

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

 

Üniversitemiz ön lisans ve lisans diploma programlarına 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında kurum içi, kurumlararası, yurt dışı ve merkezi yerleştirme puanı (Ek Madde 1) ile yatay geçiş başvuruları internet üzerinden online olarak “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre yapılacaktır. Başvuru koşulları, gerekli belgeler, son başvuru tarihi ve başvuru adresi aşağıda belirtilmiştir.

 

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

 

- Başvurular 20 Temmuz - 28 Ağustos 2020 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. 

 

- Ek Madde 1 Uygulama İlkeleri’nin 10 uncu maddesi: “Üniversitelerin ayrıca bir kontenjan ilan etmesinin gerekmediğine, başvuruların her yıl eğitim öğretim dönemi başlamadan önce 1 Ağustostan 15 Ağustos dahil alınmasına…” hükmü gereği Ek Madde 1 kapsamında yatay geçiş başvuruları 15 Ağustos 2020 tarihinde sona erecektir.

 

Online Başvuru yapmak için tıklayınız.

 

Online Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

 

- Başvuru işlemleri başvuru tarihleri içerisinde kesintisiz bir şekilde internet üzerinden online yapılacak olup, öğrencilerin Üniversitemize gelmelerine gerek yoktur. Online başvuru sırasında doldurulacak bilgiler adayların beyanı olarak kabul edilecek ve tüm sorumluluk adaylara ait olacaktır.

 

- Başvuru sırasında evrak teslimi yapılmayacaktır.

 

- Yurt dışı kontenjanı olan programlara başvuru yapmak isteyen öğrenciler de Başvuru Sistemi üzerinden online başvuru yapacak; şahsen, elden, posta veya kargo yoluyla başvuru yapmayacaklardır. Yurt dışından yapılan başvurularda adayların beyanları esas alınacak, eksik veya yanlış bildirimde tüm sorumluluk adaya ait olacaktır.

 

- Belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.

 

Online başvuru yapmadan şahsen, elden, kargo veya posta yoluyla müracaat edenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. 

 

- Yatay geçiş değerlendirme işlemi sonucunda listeler birimlerin internet sitelerinde yayınlanacaktır.

 

- Yatay geçiş ile ilgili her türlü sorunuzu başvuru yapmak istediğiniz birime sorabilirsiniz.

 

BAŞVURUDA BULUNULACAK AKADEMİK BİRİMLERİN İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Telefon: 0288 2143825

E-Posta: shmyo@klu.edu.tr

 

Online Başvuru sırasında sisteme yüklenecek evraklar için tıklayınız.

(E-Devlet’ten alınan belgeler ile e-imzalı belgeler geçerlidir.)

 

KONTENJANLAR VE BAŞVURU TAKVİMİ:

 

- Ön Lisans ve Lisans Programları Kurum İçi, Kurumlararası ve Yurt Dışı Not Ortalaması ile Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.

 

- Ön Lisans ve Lisans Programları Merkezi Yerleştirme Taban Puanları ve Kontenjanları için tıklayınız.

 

- Yatay Geçiş Akademik Takvimi için tıklayınız.

 

- YÖK Yatay Geçiş Yönetmeliği için tıklayınız.

 

- Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi tıklayınız.

 

- Yatay Geçiş Ek Madde - 1 Uygulama İlkeleri için tıklayınız.

 

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

 

Asil olarak yerleşen adaylar kesin kayıt için gerekli olan belgeleri eksiksiz olarak başvurdukları akademik birime kesin kayıtta teslim edeceklerdir.

 

Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)

 

Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri.

 

- Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

 

- Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.

 

- İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibarıyla ilk %10’a girdiklerine dair belge.

 

- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.

 

- Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için)

 

- Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair notu olan yeni tarihli öğrenci belgesi.

 

- Nüfus cüzdanı fotokopisi.

 

- Adayın daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge.

 

- Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı olunan programın ÖSYM Kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.

 

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde Hukuk programlarında başarı sırası en düşük 125 bininci, Mühendislik programlarına başarı sırası en düşük 300 bininci, Mimarlık programlarına ise başarı sırası en düşük 250 bininci sırada olan adaylar kontenjan dahilinde yerleştirilmekte ve kurum içi ve kurumlararası yatay geçiş işlemlerinde belirtilen başarı sıralamaları uygulanmaktadır. Yurt dışından yurt içine yapılabilecek yatay geçişlerde de aynı şartlar aranmaktadır.

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

 

- Akademik Birim Öğrenci İşleri personeli tarafından; başvuruda sisteme yüklenen belgelerin tam olup olmadığı ve sisteme girilen bilgilerin doğruluğu kontrol edildikten sonra başvuru onay durumu verilecektir. Onay verilen başvurular değerlendirmeye tabi tutulacaktır. (Başvuru onayı verilmeyen müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.)

 

- Başvuru onay durumları “Hatalı Başvuru” olarak belirtilen adayların ilgili hatayı gidermeleri durumunda yatay geçiş başvuru süresince başvuruları yeniden değerlendirilecektir.

 

- Başvuru koşullarını taşımayan adayların (disiplin cezası alan, not ortalaması ya da taban puan şartını sağlamayanlar vb.) başvuruları reddedilecektir.

 

- Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvuru onay durumlarını sistem üzerinden takip edebilecekleri gibi kayıt esnasında sisteme girmiş oldukları e-posta adreslerine de gerekli bildirimler gönderilecektir.

 

- Başvuru Sistemindeki ‘Okuduğu Üniversite Bilgileri’ alanında bulunan sınıfı ve okuduğu dönem sayısı hatasız olarak girilmelidir. (Örneğin; 2019-2020 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenime başlayan öğrenciler sınıfı 2, okuduğu dönem sayısını 2 olarak girmelidir.)

 

- Online Başvuru Belgesi (internet çıktısı) başvuru dilekçesi mahiyetinde olup ayrıca dilekçe verilmeyecektir.

Yatay geçiş

Facebook Twitter Google Plus
Bilgi Yönetim Sistemi
Erasmus Koordinatörlüğü
Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü
Elektronik Belge Yönetim Sistemi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Performans Analiz Sistemi
Öğrenci E-posta Girişi
Personel E-posta Girişi
Trakya Üniversiteiler Birliği
Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
KLU Mezunlar Portalı
Öğrenci Bilgi Sistemi