Bilgeliğe Yolculuk...
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

“Canlarimiz İçin Sevgiyle” Projesi Sona Erdi

26/04/2019 13:43:54 - 29/04/2019 13:43:54 - 23869 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürütülen ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencilerimizin gönüllü olarak görev aldığı “Canlarımız İçin Sevgiyle” başlıklı sosyal sorumluluk projesi tamamlandı.

Ortaokul öğrencilerine sokak hayvanlarına yönelik farkındalık kazandırmayı amaçlayan proje çerçevesinde ilk olarak Veteriner Hekim Nadiye ŞEN tarafından öğrencilere bilgilendirme eğitimi yapıldı. Ardından Öğrencilerin edindikleri bilgiler temelinde altı istasyon oluşturuldu. Bu istasyonlarda kuşlara yönelik besleme ve yuva yapım önerileri, hayvanlara zarar verilmemesinin gerekliliği, petshoplardan satın almak yerine sokaktan sahiplenmenin önemi, sokak hayvanlarını besleme yolları, hayvanlara verilebilecek ve verilemeyecek yiyecekler, evde bulunan atıkların bayatlamadan hayvanlar için nasıl bir besin kaynağı oluşturabileceği, bu yiyeceklerin çevreyi kirletmeden nasıl sokak hayvanları ile paylaşılabileceği ve sokak hayvanları için pratik kulübe yapım uygulamaları gibi konular ele alındı.

10 Nisan 2019 günü Ahmet Yener Ortaokulu 6. ve 7. sınıflarla birlikte gerçekleştirilen etkinlikte ortaokul öğrencileri sırasıyla tüm istasyonlardaki etkinliklere katıldı. Etkinliklerin tamamlanmasının ardından öğrencilere kedi ve köpek maması hediye edilerek öğrenciler beslemeye teşvik edildi. Etkinliğin hemen bitiminde ilk karşılarına çıkan köpekle mamaları paylaşmaları projenin en mutluluk verici sonucu oldu. 24 Nisan 2019 tarihinde Kırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevine yapılan ziyaretle “Canlarımız İçin Sevgiyle” projesi son buldu.

Canlarımız İçin Sevgiyle

Facebook Twitter Google Plus
Canlarımız İçin Sevgiyle 1
Canlarımız İçin Sevgiyle 2
Canlarımız İçin Sevgiyle 3
Canlarımız İçin Sevgiyle 4
Canlarımız İçin Sevgiyle 5
Canlarımız İçin Sevgiyle 6
Canlarımız İçin Sevgiyle 7
Canlarımız İçin Sevgiyle 8
Canlarımız İçin Sevgiyle 9
Canlarımız İçin Sevgiyle 10
Canlarımız İçin Sevgiyle 11
Canlarımız İçin Sevgiyle 12
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.