Bilgeliğe Yolculuk...
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Canim Kardeşim Projesi Tamamlandi

26/04/2019 13:16:13 - 29/04/2019 13:16:13 - 21987 Okunma

Üniversitemiz ve LÖSEV Kırklareli İl Temsilciliği arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürütülen ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencilerimizin gönüllü olarak görev aldığı "Canım Kardeşim" projesi tamamlandı. 

Üniversite öğrencilerine lösemi hakkında farkındalık kazandırarak LÖSEV gönüllüsü, kan ve kök hücre bağışçısı olmaya teşvik etmeyi amaçlayan projede sırasıyla aşağıdaki uygulamalar gerçekleştirildi:

  1. Kızılay yetkilisi İldeniz ATILGAN tarafından Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencilerine kan bağışı ve kök hücre donörlüğü konularında eğitim verildi.
  2. LÖSEV Kırklareli İl Temsilcisi Seher ERÇEK tarafından Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencilerine LÖSEV, LÖSEV’in çalışmaları, gönüllülük ve lösemi hakkında eğitim verildi.
  3. Üniversitemiz Kavaklı ve Kayalı Yerleşkelerinde 1973 yapımlı lösemili bir çocuk ve abisinin öyküsünü anlatan "Canım Kardeşim" sinema filminin gösterimi yapıldı.
  4. Canım Kardeşim filminin gösteriminin ardından LÖSEV tarafından yeniden çekilen "Canım Kardeşim" videosu gösterildi. 
  5. Film aralarında ve filmin sonunda Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencileri tarafından kısa konuşmalar yapıldı. 
  6. Proje uygulamaları Üniversitemiz yerleşkelerine Kızılay’ın kan bağışı çadırı kurduğu zamana rastlayacak şekilde planlandı. Film gösterimlerinin ardından Tıbbi Laboratuvar Teknikleri öğrencileri tarafından yerleşkede yer alan öğrenciler kan ve kök hücre bağışı için çadıra yönlendirildi. Bu aşamada yönlendirilen öğrencilere bilgilendirme de yapılarak yanlış bilinenler düzeltildi. 
  7. Proje uygulamalarıyla çok sayıda LÖSEV gönüllüsü kazanılmış, lösemi hakkında farkındalık oluşturulmuş, kan ve kök hücre bağışı hakkındaki yanlış inanışlar düzeltilmiş ve çok sayıda kan-kök hücre donörü kazanılmıştır.
Canım Kardeşim

Facebook Twitter Google Plus
Canım Kardeşim 1
Canım Kardeşim 2
Canım Kardeşim 3
Canım Kardeşim 4
Canım Kardeşim 5
Canım Kardeşim 6
Canım Kardeşim 7
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.