Organ Bağişi Farkindaliği Eğitimi Gerçekleştirildi

09/11/2018 10:22:55 - 12/11/2018 10:22:55 - 23465 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde 07 Kasım 2018 Çarşamba günü Kavaklı Yerleşkesinde “Organ Bağışı Farkındalığı Eğitimi” gerçekleştirildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve Sağlık Bakım Hizmetleri bölümü öğrencilerinin katıldığı eğitim, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü personellerinden Hemşire Ayçin BÜYÜK, Hemşire Alpaslan AKYÜZ ve Hemşire Sevcan GÖKHAN tarafından verildi. Organ Bağışı Haftası kapsamında gerçekleşen eğitimde “Organ Bağışı Nedir?”, “Organ ve Doku Bağışının Önemi Nedir?”, “Nerede ve Nasıl Bağış Yapılabilir?” konu başlıklarına vurgu yapılarak farkındalığın artırılması amaçlandı. Ayrıca Kavaklı Yerleşkesi içerisinde saat 10.00-12.00 saatleri arasında organ bağışı standı kurularak gönüllü olan personel ve öğrenciler, organ ve doku bağışında bulundu.

EĞİTİM ORGAN BAĞIŞI FARKINDALIĞI

Organ Bağışı Farkındalığı Eğitimi